ne aramıştınız?

20 Mart 2013 Çarşamba

yalnızlığın çaresini bulmuşlar, adını da antidepresan koymuşlar

basit düşününce çözersiniz, çok detay düşünüyorsunuz derdi çözemediğimiz öss soruları için hocalar. harbiden de çözülürdü basit düşününce ama hiç tatmin etmezdi. ama hedef üç puan olunca tatmin kimin umurunda.

hayat da böyle mi ki acaba? detay düşünüldüğü için mi çözülmüyor ufak tefek sorular?

bilmek, farkında olmak, etraflıca ve detaylıca düşünmek mi sorun olan? bilinç lanet mi yoksa o ismini hiç hatırlayamadığım adamın dediği gibi. bilmeden etmeden, bilinmeyeni tanımlamaya dahi ihtiyaç duymadan "x" ve "y" ile mutlu mesut yaşayanlar varken, o denklemin içerisinde "k" gibi kalmak.. ve her sadeleştirmede üstünün çizilmesi?

"k" çok kıymetlidir aslında ama öss mantığında sadeleştirmeye, görmezden gelmeye, itilip kakılmaya mahkumdur. herkes "x" ve "y" sanar ama en bilinmeyeni "k" dır o denklemin. oysa hiç merak edilmez. "x" ve "y" aslında biliniyordur ve basit düşünerek karşılığı bulunuyordur. "k" ihmal edilir.

"x" ve "y" nin yalancı bilinmezliğinde sadeleştirilmiş denklemcilik oynamak tatmin de eder insanı, mutlu da eder. ama bazı lanetliler vardır, sadeleştirmeden tatmin olamayan.


mutlu olmak nedir diye düşündüm ben mutluyken. beklentiler ve karşılığı arasındaki dengede kurulmuş bir denklem temelinde şekilleniyor sanki mutlu olmak. organizmada karşılanmamış şeyler varsa tatmin olunamıyor sanırsam.

bu arada tatmin olmadan da mutlu olan bir kaç insanla tanıştım yakın zamanda. tanıştık ama kısa sürdü tanışıklığımız. sonra hemen unuttuk birbirimizi. tatmin olmayan ve tatmin olmaya ihtiyaç dahi duymayan ama mutlu olan insanlar. o zaman anladım ben, yalnızlığın çaresini bulmuşlar, adını da antidepresan koymuşlar..

facebook hesabınla yorum yap


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yaz